Heb je er al eens aan gedacht om soep in je bbq te maken? Een gietijzeren pan is wel een vereiste voor dit klusje. De uien laten zich heerlijk karameliseren in de gietijzeren pan, en het vleugje rook maakt de soep lekker rijk en geeft het geheel meteen wat body. De soep zit vol uien en wordt bij ons gemaakt met runderbouillon. Mocht je voor een vegetarische variant willen gaan dan neem je gewoon groenten bouillon. Hierbij meteen een klein geheim…. Wees niet te zuinig met de worcestersaus, deze geeft een prachtige kleur en geeft net een beetje zoet zuur. Succes!
Instructies
Voorbereiding
Week wat rookhout circa 20min in water, laat daarna de snippers uitlekken. Steek je bbq aan en zet zodra de bbq op temperatuur is de gietijzeren pan in de bbq.
Halveer de uien en pel deze, snij het kopje en kontje van de ui er meteen mee af. Snij de halve uien in dunne halve ringen. Het mooiste resultaat krijg je als je de richting van kop naar kont aanhoudt.
Pluk de kruiden, pak de tools en neem dit en de olijfolie mee naar de bbq.
Bereiding
Strooi de rookhout snippers over de gloeiende kolen.
Giet de olie in de hete pan, voeg meteen de uien en kruiden en specerijen toe en sluit de bbq. Tijdens dit stadium nemen de koude uien de rookaroma’s goed op. Dat is belangrijk voor een smokey eindresultaat.
Roer om de 3 minuten de uien goed om. Ze moeten lekker bruin worden, hoe meer kleur je erop krijgt hoe zoeter ze worden. Let wel op dat je ze niet verbrand!
Breng ondertussen in een waterkoker met 1,5 liter water aan de kook.
Als de uien lekker gekleurd zijn voeg je het gekookte water toe en voeg je meteen de bouillonblokjes toe.
Laat de soep heel even koken in de bbq, voeg de worcestersaus, tabasco en gerookt zout toe en proef de soep. Voeg naar smaak wat meer tabasco of zout toe.
Haal de soep voorzichtig uit de bbq en geniet van de soep met een groot breekbrood
Instructies
Voorbereiding
Week wat rookhout circa 20min in water, laat daarna de snippers uitlekken. Steek je bbq aan en zet zodra de bbq op temperatuur is de gietijzeren pan in de bbq.
Halveer de uien en pel deze, snij het kopje en kontje van de ui er meteen mee af. Snij de halve uien in dunne halve ringen. Het mooiste resultaat krijg je als je de richting van kop naar kont aanhoudt.
Pluk de kruiden, pak de tools en neem dit en de olijfolie mee naar de bbq.
Bereiding
Strooi de rookhout snippers over de gloeiende kolen.
Giet de olie in de hete pan, voeg meteen de uien en kruiden en specerijen toe en sluit de bbq. Tijdens dit stadium nemen de koude uien de rookaroma’s goed op. Dat is belangrijk voor een smokey eindresultaat.
Roer om de 3 minuten de uien goed om. Ze moeten lekker bruin worden, hoe meer kleur je erop krijgt hoe zoeter ze worden. Let wel op dat je ze niet verbrand!
Breng ondertussen in een waterkoker met 1,5 liter water aan de kook.
Als de uien lekker gekleurd zijn voeg je het gekookte water toe en voeg je meteen de bouillonblokjes toe.
Laat de soep heel even koken in de bbq, voeg de worcestersaus, tabasco en gerookt zout toe en proef de soep. Voeg naar smaak wat meer tabasco of zout toe.
Haal de soep voorzichtig uit de bbq en geniet van de soep met een groot breekbrood
|
|
Wat kunnen we hierbij eten en drinken
Wat kunnen we erbij eten ?
Een lekker grof brood of toast van witbrood met wat gesmolten kaas erop.
Wat drinken we erbij?
Een lekker fris pilsje 😉 zeker als de soep lekker pittig is van de tabasco 😉 Maar ook een bruin biertje met een klein zoetje doet het goed. Wijn en soep is en blijft een lastige combi.