Het blijft gewoon lekker, een burger! Gelukkig kan de runderburger op 1001 manieren gemaakt worden. Vandaag op een bagel, en uiteraard wordt ook dat broodje weer zo gevuld dat het weer een gevecht wordt om hem fatsoenlijk op te eten. Ach whatever 😉 smaak voor alles, de brie laten we de laatste 2 minuten even smelten op de burger in de bbq. De gesmolten brie neemt de rook aroma’s lekker op. Maar pas op! deze smeuïge kaas houdt er niet van om lang in de bbq te zitten… anders lijkt het net of je er helemaal geen brie op had gelegd 😛
Instructies
Voorbereiding
Steek de bbq aan. Als je de bagels in de bbq wil afbakken dan doe je dit indirect, voor een mooie grill-streep is dit echt een aanrader. Mocht je de voorkeur hebben om deze in een oven af te bakken dan kun je de bbq meteen direct opbouwen.
Snij de sla, tomaat en komkommer en snij de brie in plakken van 1 cm dik en breng de mayonaise eventueel op smaak met wat truffeltapenade.
Bereiding
Bak de bagels af in de bbq of (amateuristisch 😉 ) in de oven.
Halveer de bagels en smeer beide helften in met wat (truffel) mayonaise
Bouw je BBQ nu om naar directe garing.
Grill de burgers aan beide kanten en keer om de 2 a 3 minuten om.
2 minuten voordat de burgers uit de bbq gaan beleg je deze met een flinke plak brie. Laat 2 minuten liggen zodat de brie over de burger kan smelten.
Beleg de onderkant van de bagel met sla, tomaat en komkommer. Leg de burger erop en leg daarop de bovenkant van de bagel. Eventueel kan je nog wat extra (truffel)mayonaise in het gat van de bagel laten lopen.
Serveer direct en geniet!
Instructies
Voorbereiding
Steek de bbq aan. Als je de bagels in de bbq wil afbakken dan doe je dit indirect, voor een mooie grill-streep is dit echt een aanrader. Mocht je de voorkeur hebben om deze in een oven af te bakken dan kun je de bbq meteen direct opbouwen.
Snij de sla, tomaat en komkommer en snij de brie in plakken van 1 cm dik en breng de mayonaise eventueel op smaak met wat truffeltapenade.
Bereiding
Bak de bagels af in de bbq of (amateuristisch 😉 ) in de oven.
Halveer de bagels en smeer beide helften in met wat (truffel) mayonaise
Bouw je BBQ nu om naar directe garing.
Grill de burgers aan beide kanten en keer om de 2 a 3 minuten om.
2 minuten voordat de burgers uit de bbq gaan beleg je deze met een flinke plak brie. Laat 2 minuten liggen zodat de brie over de burger kan smelten.
Beleg de onderkant van de bagel met sla, tomaat en komkommer. Leg de burger erop en leg daarop de bovenkant van de bagel. Eventueel kan je nog wat extra (truffel)mayonaise in het gat van de bagel laten lopen.
Serveer direct en geniet!
|
|
Wat kunnen we hierbij eten en drinken
Wat kunnen we erbij eten ?
Texas style krieltjes, Friet, tomaten salade
Wat drinken we erbij?
Een lekker vol bier zoals, Cornet, La Chouffe, Hoegaarde Grand Cru, of andere rijpe en kruidige speciaalbieren. Qua wijn is Cabernet Sauvignon een goede zet.