Dit glanzende stukje spek is een stukje spek waar je blij van wordt. De zoet zoute marinade is een allemansvriend. Het is fijn als het stuk spek een nacht in de marinade kan slapen, maar als dat even niet lukt dan volstaat 2 uur marineren ook
Instructies
Marineren / Voorbereiding
Hak de knoflook tenen heel fijn en meng deze met de de hoisin saus, ketjap, soja, bruine suiker en sushi azijn
Snij het buikspek diagonaal aan de vetzijde om de 1,5 cm in tot op het vlees, je snijd dus enkel het vet in. Draai het spek een kwartslag en herhaal deze stap zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Verdeel het zout en gemalen peper over het vlees en masseer licht in.
Neem een ruime plastic zak. Plaats de spek in de zak, giet de marinade in de zak op de spek en sluit af.
Masseer de marinade in het vlees en laat bij voorkeur een nacht in de koeling staan, wanneer je hier geen tijd voor hebt laat het dan minimaal 2 uur staan.
Bereiding
Haal de zak uit de koeling en laat het vlees op kamertemperatuur komen, haal hierna de spek uit de zak en bewaar de marinade. Plaats de kern thermometer midden in het dikste gedeelte van de buikspek.
Steek de BBQ aan en stel deze in op 120 graden indirecte temperatuur, vul de druippan of lekbak met water en zet deze onder het rooster.
Gooi een handje rookhout (bij voorkeur appel, kers of eiken) in de bbq en plaats het vlees met de vetkant naar boven op de bbq. Gebruik de bewaarde marinade om elke 30 minuten het vlees mee in te smeren.
Gaar het spek tot een kerntemperatuur van 70 graden en laat het vlees daarna 15 minuten rusten op een bord met los daarover een stuk alluminiumfolie.
Bouw de bbq van indirect om naar direct en voer de temperatuur op tot 180 graden
Rooster het heerlijk ruikende stuk spek kort op de bbq om de resterende suikers te karameliseren. Je weet dat het klaar is wanneer de marinade aan je tang plakt. Let goed op want voor je het weet wordt het wel heel krokant 😉
Snij het vlees in blokken of plakken en eet op een broodje of als los voorgerecht, je wordt echt blij!
Instructies
Marineren / Voorbereiding
Hak de knoflook tenen heel fijn en meng deze met de de hoisin saus, ketjap, soja, bruine suiker en sushi azijn
Snij het buikspek diagonaal aan de vetzijde om de 1,5 cm in tot op het vlees, je snijd dus enkel het vet in. Draai het spek een kwartslag en herhaal deze stap zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Verdeel het zout en gemalen peper over het vlees en masseer licht in.
Neem een ruime plastic zak. Plaats de spek in de zak, giet de marinade in de zak op de spek en sluit af.
Masseer de marinade in het vlees en laat bij voorkeur een nacht in de koeling staan, wanneer je hier geen tijd voor hebt laat het dan minimaal 2 uur staan.
Bereiding
Haal de zak uit de koeling en laat het vlees op kamertemperatuur komen, haal hierna de spek uit de zak en bewaar de marinade. Plaats de kern thermometer midden in het dikste gedeelte van de buikspek.
Steek de BBQ aan en stel deze in op 120 graden indirecte temperatuur, vul de druippan of lekbak met water en zet deze onder het rooster.
Gooi een handje rookhout (bij voorkeur appel, kers of eiken) in de bbq en plaats het vlees met de vetkant naar boven op de bbq. Gebruik de bewaarde marinade om elke 30 minuten het vlees mee in te smeren.
Gaar het spek tot een kerntemperatuur van 70 graden en laat het vlees daarna 15 minuten rusten op een bord met los daarover een stuk alluminiumfolie.
Bouw de bbq van indirect om naar direct en voer de temperatuur op tot 180 graden
Rooster het heerlijk ruikende stuk spek kort op de bbq om de resterende suikers te karameliseren. Je weet dat het klaar is wanneer de marinade aan je tang plakt. Let goed op want voor je het weet wordt het wel heel krokant 😉
Snij het vlees in blokken of plakken en eet op een broodje of als los voorgerecht, je wordt echt blij!
|
|
Wat kunnen we hierbij eten en drinken
Wat kunnen we erbij eten ?
Witte geparfumeerde rijst| gegrilde bosuitjes| Huisgemaakte sambal | Ingemaakte komkommer | Brioche brood
Wat drinken we erbij?
Een simpele goudgele rakker doet het hier goed bij | Witte wijnen zoals Pinot Gris, Riesling of Gewurztraminer