Deze wortels maken wij bij vrijwel iedere BBQ-sessie als bijgerecht, deze zout-zoete rakkers zijn een lekkere aanvulling op een goed stuk vlees of vis. Zowel onze vrouwen als kinderen zijn hier gek op en er blijft dan ook nooit een wortel over. Ze kunnen eigenlijk niet mislukken als je het recept volgt, het enige waarvoor je op moet passen is dat de karamel niet verbrand.
Instructies
Voorbereiding
Steek je BBQ aan en stook hem op tot 200 graden.
Maak de wortels schoon met de dunschiller en snijd het groen eraf
Leg de wortels in de braadschaal of pan, giet er zoveel olijfolie bij dat ze voor ongeveer 1/3 onder staan, strooi de suiker en het zout over de wortels.
Bereiding
Zet de schaal of pan in de BBQ en laat 15 minuten garen.
Wanneer de suiker gesmolten is dan ontstaat er nu karamel, draai de wortels rond zodat de karamel rondom over de wortels verdeeld is.
Laat nog circa 10 minuten garen, je wortels zijn gaar als de buitenkant glazig begint te worden. Wanneer je ze iets knapperiger wilt houden dan haal je ze er 5 minuten eerder af, wil je ze helemaal zacht dan laat je ze ongeveer 5 minuten langer staan. Let op dat je karamel niet verbrand want dan zijn de wortels direct bitter.
Wanneer ze gaar genoeg zijn voor jou haal je de wortels uit de bak of pan, je kan ze direct serveren.
Instructies
Voorbereiding
Steek je BBQ aan en stook hem op tot 200 graden.
Maak de wortels schoon met de dunschiller en snijd het groen eraf
Leg de wortels in de braadschaal of pan, giet er zoveel olijfolie bij dat ze voor ongeveer 1/3 onder staan, strooi de suiker en het zout over de wortels.
Bereiding
Zet de schaal of pan in de BBQ en laat 15 minuten garen.
Wanneer de suiker gesmolten is dan ontstaat er nu karamel, draai de wortels rond zodat de karamel rondom over de wortels verdeeld is.
Laat nog circa 10 minuten garen, je wortels zijn gaar als de buitenkant glazig begint te worden. Wanneer je ze iets knapperiger wilt houden dan haal je ze er 5 minuten eerder af, wil je ze helemaal zacht dan laat je ze ongeveer 5 minuten langer staan. Let op dat je karamel niet verbrand want dan zijn de wortels direct bitter.
Wanneer ze gaar genoeg zijn voor jou haal je de wortels uit de bak of pan, je kan ze direct serveren.
|
|
Wat kunnen we hierbij eten en drinken
Wat kunnen we erbij eten ?
Eigenlijk past alles hierbij, van een stevig stuk vlees en texas style aardappels tot Zalm of Beercan chicken
Wat drinken we erbij?
Een stevig blond bier zoals een La Chouffe, Cornet of La Trappe blond.
Ik heb dit gemaakt….. Maar 50 gram zeezout klopt niet ik denk dat het 5 gram is…. Toch?
Beste Saskia,
Bedankt voor je reactie, wij hopen dat de wortels goed hebben gesmaakt! Het moet inderdaad ongeveer 5 gram zijn (afhankelijk van de dikte van de wortels), ik heb het recept gelijk aangepast!
De worteltJes zijn idd geweldig lekker, Maar mijn kinderen lusten (nog) geen chouffe, moet ik mij nu zelf opofferen…..????