Deze platte jongen zit vol kaas en chutney. Makkelijk, snel, leuk en weer eens wat anders. De spicyness van de zoet zure chutney maakt deze pita! Dus wat ons betreft zeker de moeite is om hem eens in de bbq te stoppen. Weinig voorbereiding voor dit leuke bijgerecht, want als je de chutney al gemaakt hebt is het bijna meer werk om je BBQ aan te maken 😉 . Ondanks dat dit gerecht heel simpel is blijft het een verassend en lekkere starter van een goede BBQ sessie, voor echt leuke grill-strepen raden we hierbij een gietijzeren rooster aan maar uiteraard is het ook op ieder ander rooster te maken.
Voor de echte vlees liefhebbers onder ons….. Beleg de bovenkant eens met pulled pork 😉
Het recept voor de chutney vind je hier.
Voorbereiding | 10 minuten |
BBQ tijd | 4 minuten |
Temp Direct | 160 graden |
Moeilijkheid | 1/5 |
Porties |
Personen
|
- 4 grote pita's
- 8 plakken belegen kaas Neem je favoriete merk
- 8 eetlepels chutney van ui en appel zie ons andere recept hiervoor
- Snij de pita broodjes half open.
- Vul de pita's met 2 plakjes kaas zodat deze helemaal bedekt zijn met kaas en vul ze met de chutney.
- Gril beide zijde van de pita's en draai na 1 tot 2 minuten om. Wanneer de kaas goed gesmolten is en de pita's beginnen te verkleuren dan zijn ze klaar. Draai ze een kwartslag tijdens het omdraaien om een mooie grilruit te krijgen.
Instructies
Voorbereiding
Bereiding
|
Benodigdheden
Ingrediënten
|
Wat kunnen we erbij eten ?
Vegetarische salade, Pulled pork, Chili saus of ketchup
Wat drinken we erbij?
Een wat rijper en kruidiger bier is hierbij een goede keuze, denk aan La Chouffe, Leffe Blond of of Grand Prestige bieren. Qua wijn gaan we de rijpere kant op, dus een Chardonnay of Viognier passen hier prima bij