Deze luchtige jongens zijn de perfecte afsluiter van een BBQ diner. Voor ons bevat het de drie S-en: Snel, Safe en Simpel 😀 Lekker klaarzetten ’s middags en na het hoofdgerecht uit de koeling toveren en in de bbq zetten… Tadaa! Het zijn allemans vriendjes omdat ze lekker smeuïg en soft zijn. Ze zijn wel gemaakt van pure chocolade maar dat proef je er eigenlijk niet eens aan af. Ze zijn zelfs goedgekeurd door onze kinderen van 3, 1 en 1. Maar ook wij worden hier gewelddadig gelukkig van!!
Instructies
Voorbereiding
Zet een pan op het vuur en vul die met een laag water van 3 cm. Neem een metalen bekken die niet in deze pan met water past maar er dus bovenop blijft drijven (je maakt nu een bain marie).
Weeg in de metalen bekken de blokjes boter en chocolade samen af. Als het water aan de kook is draai je het vuur uit en plaats deze boven op het de pan. Roer totdat de chocolade en boter gesmolten zijn.
Klop de eieren met suiker met de mixer in een paar minuten luchtig.
Voeg nu de helft van het ei-suiker mengsel door de gesmolten chocolade en meng goed met de spatel, voeg vervolgens de andere helft toe en meng nogmaals goed.
Als dit mengsel een geheel is zeef je de bloem boven het mengsel zodat het gelijkmatig verdeeld is en spatel je dit door het beslag heen.
Smeer de vuurvaste bakjes in met zachte boter en voorzie aan de binnenzijde van een laagje suiker.
Verdeel het beslag over de vuurvaste bakjes, blijf hierbij zeker 1 cm onder de rand omdat het beslag bij het bakken nog wat rijst.
Zet klaar in de koeling tot je het nodig hebt of steek je bbq aan.
Bereiding
Bak de gerookte chocolade cakejes indirect in de bbq gedurende 6 tot 8 minuten. Het is ook erg smakelijk om de cakejes niet geheel gaar te bakken waardoor er een lopende (vloeibare) binnenkant ontstaat.
Instructies
Voorbereiding
Zet een pan op het vuur en vul die met een laag water van 3 cm. Neem een metalen bekken die niet in deze pan met water past maar er dus bovenop blijft drijven (je maakt nu een bain marie).
Weeg in de metalen bekken de blokjes boter en chocolade samen af. Als het water aan de kook is draai je het vuur uit en plaats deze boven op het de pan. Roer totdat de chocolade en boter gesmolten zijn.
Klop de eieren met suiker met de mixer in een paar minuten luchtig.
Voeg nu de helft van het ei-suiker mengsel door de gesmolten chocolade en meng goed met de spatel, voeg vervolgens de andere helft toe en meng nogmaals goed.
Als dit mengsel een geheel is zeef je de bloem boven het mengsel zodat het gelijkmatig verdeeld is en spatel je dit door het beslag heen.
Smeer de vuurvaste bakjes in met zachte boter en voorzie aan de binnenzijde van een laagje suiker.
Verdeel het beslag over de vuurvaste bakjes, blijf hierbij zeker 1 cm onder de rand omdat het beslag bij het bakken nog wat rijst.
Zet klaar in de koeling tot je het nodig hebt of steek je bbq aan.
Bereiding
Bak de gerookte chocolade cakejes indirect in de bbq gedurende 6 tot 8 minuten. Het is ook erg smakelijk om de cakejes niet geheel gaar te bakken waardoor er een lopende (vloeibare) binnenkant ontstaat.
|
|
Wat kunnen we hierbij eten en drinken
Wat kunnen we erbij eten ?
Verrassend veel! Hier komt die: tropische fruitsalade, rode wijn peper granitée, kletskoppen, vanille roomijs met een lekkere scheut Baileys, chocolade mousse, mandarijn partjes, tropisch ijs met onder andere mango, passievrucht of banaan.
Wat drinken we erbij?
Ook verrassend veel! Een Sexy Motherbocker Oersoep, Gouden Carolus Tripel, Gulden Draak 9000 Quadruppel, Sherry Pedro Ximenez, vintage Port, Weltevrede Oupa Se Wyn.